INFORMATIE

Waanzin is een creatief festival met als thema ‘de waanzin van mens en maatschappij’. En dan met name de waanzin en gekkigheid waar we elke dag mee te maken hebben: de waanzin in jezelf, de waanzin van anderen, de waanzin van ons handelen, de waanzin van alles wat o zo normaal lijkt, maar dat absoluut niet is! Kortom, een volslagen Waanzinnig Festival!

Met de eindeloze stroom van nutteloze informatie en vaak bizarre sociale verwachtingen is het vandaag de dag een uitdaging om jezelf te leren kennen. Hilversum, de mediastad, is de plek bij uitstek om je masker af te zetten. Geef je over aan de waanzin. Waarom ook niet? Wie weet ontdek je wel kanten van jezelf die je nog niet kent. Zou dat niet waanzinnig zijn?!

Gea en Laila zijn de aanstichters. Het festival is een reactie op de waanzin die zij ervaren – in zichzelf, om zich heen. Zij zien een overkill aan ‘business’ en bespeuren een niet te verklaren haast – op straat, op het werk, in de hoofden van mensen. Ieder stukje grond zien zij onbeschaamd gereserveerd worden, niet zelden met geld, winst of aanzien als motief. Is dat normaal?

In de Fabrique Ludique heerst een unieke sfeer waarin bijzondere ideeën geboren worden. Daar ontstond ook het plan om een festival te organiseren met als thema de ‘ziekte’ die tot op de dag van vandaag een onmiskenbare rol speelt in de geschiedenis van de mensheid: waanzin. Radicale waanzin in religie, de waarheid van waanzin in filosofie, grensverleggende waanzin van de wetenschap, de schoonheid van waanzin in de kunst… Alle kanten van de waanzin worden tijdens het festival belicht.

Gea en Laila hebben een aantal gelouterde artiesten uitgenodigd, maar ook het onbekende talent krijgt een riant podium. In samenwerking met de Fabrique Ludique en Stichting Magdelena nodigen zij iedereen uit om gezamenlijk de waanzin te komen beleven. Doe eens gek en kom langs!